1) Στο νησί της Ρόδου, οι ταξιδιώτες σε όποιο κατάλυμα και αν διαμείνουν, είτε αυτό είναι ξενοδοχείο, είτε ενοικιαζόμενα δωμάτια ακόμη και σε σπίτι, έχουν την φαινομενική “ευκολία” να νοικιάσουν ένα όχημα από τον ίδιο χώρο. Τις περισσότερες φορές όμως, λόγω μονοπωλίου στο συγκεκριμένο σημείο, θα πληρώσουν ακριβότερα ένα όχημα το οποίο με μια απλή έρευνα αγοράς θα έβρισκαν πιο οικονομικά, χωρίς να χάσουν το προνόμιο της παράδοσης και παραλαβής του οχήματος , στο χώρο της διαμονής τους!

 

2) Ρωτήστε και κατανοήστε ακριβώς τις καλύψεις σε περίπτωση ατυχήματος καθώς και τι διαδικασία ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις. Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιες εταιρίες να υπερκοστολογούν τις ζημιές ή βασιζόμενοι σε κάποια “ψιλά γράμματα” των συμβολαίων να προχωρούν σε υπερβολικές χρεώσεις.

 

3) Πριν παραλάβετε οποιοδήποτε όχημα που έχετε αποφασίσει να νοικιάσει, τραβήξτε ένα βίντεο με το κινητό σας περιμετρικά το όχημα και φωτογραφίστε τις όποιες υπάρχουσες ζημιές ώστε να μην υπάρξει καμία περίπτωση αντιδικίας και παρεξήγησης για την κατάσταση του οχήματος όταν το επιστρέψετε.

 

4) Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη στάθμευση, κυρίως στο κέντρο της πόλης, καθώς στατιστικά εκεί σημειώνονται τα περισσότερα μικροατυχήματα. Είναι συχνό το φαινόμενο, όταν πάτε να πάρετε το αυτοκίνητο από το σημείο που το σταθμεύσατε να το βρείτε χτυπημένο.